I Tendenz Saxkoncept kan du vara säker på att få högklassig utbildning och spännande inspiration som levererar i världsklass.
Tillsammans med Studio Epic och Patricia Hillhammar i spetsen erbjuder vi ett spännande utbildningskoncept.

Med vår långa och värdefulla, gemensamma erfarenhet av högkvalitativa verktyg vet vi vikten i guld hur viktigt det är att välja rätt verktyg för att bli en bättre frisör.
Vår gemensamma strävan är att låta frisörsverige ständigt låta sig utvecklas för att nå helt nya höjder och hålla sitt goda hantverk uppdaterat.
Välkommen ombord på resan framåt, tillsammans skapar vi världsklass.

Tendenz saxkoncept

Den här kursen kan ses som steg 1 och passar både nya som erfarna frisörer som vill bli utmanade på sin nivå. Vi testar olika tekniker och låter kreativiteten flöda.
Vi klipper en efterfrågad frisyr som går att variera i mängder och öppnar upp förståelsen för kreativitet och textur på många olika sätt. Här jobbar vi i både vått och torrt hår där vi lär oss att skapa rörelse i håret med olika slice- och textureringstekniker. Vi klipper på dockhuvuden med lyxiga Hikari och Lützow of Sweden-saxar.
Under kursen får du en djupare inblick och förståelse för olika saxars egenskaper och kan på så vis bättre tillgodose dina kunders behov. Vi pratar om känslan i håret och att det lilla gör den stora skillnaden!

Denna klippkurs är mer avancerad och teknisk än Master Your Fundamental Texture och kan ses som steg 2. Här handlar det om precisionsklippning och teknik för den som är intresserad av att bemästra tekniskt avancerade frisyrer till fullo.
Denna kurs har två steg. Först klipper vi en markerad, kort page på docka och pratar om klippteknik, ergonomi och precision. I andra steget klipper vi dockan kort och övar på att få fram den texturerade, busiga looken. Rätt sax till rätt ändamål är viktigt och vi testar Hikari och Lützow of Swedens breda sortiment till de olika teknikerna.
Efter kursen har man fått en tankeställare i sin saxergonomi, hittat rätt sax till rätt ändamål och fått nya insikter om teknik och indelning. En grundlig genomgång som tar ditt hantverk till en ny nivå. Till exempel hur en liten detalj som greppet om saxen kan förändras och göra hela skillnaden.