Hikari grundades av den prisbelönta frisören Fukutaro Takahashi. Han märkte tidigt att frisöryrket krävde högkvalitativa saxar gjorda med omsorg och kärlek, precis som han gjort för yrket. Fukutaro Takahashi var inte nöjd med det som fanns tidigare. Med det traditionella japanska grundhantverket i botten revolutionerade han marknaden med sina innovativa lösningar. Mr. Takahashi skapade världshistoria för frisörbranschen när han uppfann det konvexmalda precisionsägget som blev en erkänd och välanvänd metod i branschen. Idag är Hikari ett av världens mest välkända varumärken och håller idag samma exklusiva nivå.

 

En dröm hade gått i uppfyllelse, och det är en ära för oss att fortsätta våra drömmar tillsammans. Vi kommer nöjet att träffa den tredje generationen av Hikari, Mr. Shinichi Takahashi som är barnbarn till Fukutaro Takahashi, när han träffar sina Europa distributörer. Mr. Shinichi Takahashi har designat Koryu-saxen speciellt för sig själv, då han har små fingrar för att vara en man, så den här saxen ligger perfekt i handen och med ett fantastiskt grepp som ligger stabilt och ergonomiskt i handen. Denna sax är inte bara ergonomisk med ett bra och stabilt grepp, utan en fantastisk sax med ett brett användningsområde och bäst på point /blunt klippning.

Hikari har ett 30-tal personer som arbetar på själva fabriken i Nigata och 10-15 personer som arbetar på kontoret i Tokyo. Många av dem har lång erfarenhet och arbetat under grundaren själv i många år, så kvaliteten på det hantverk de levererar är unik. Hikari fortsätter med att säga att det inte bara är stålet som har betydelse för om en sax är av bra kvalitet, utan också hur hela processen går till. Denna process tar tid, men ger det bästa resultatet och du får en sax med lång hållbarhet. När du väl har klippt med Hikarisaxar kommer du aldrig vilja byta!

Kolla in vårt utbud på vår webshop och hitta din drömsax!